Monday, October 17, 2011

please ! janganla lemahkan aku !!

#perbualan antara L(lelaki) dan P(perempuan) di SKYPE


L : assalamualaikum. hyee boleh kenal?
P : waalaikumssalam. yeah i okay je
L : u comel la, study mane?
P : kat ____________. tahu? u pulak?
L : kat area KL je.
P : ooohhh.
L : u, i nak call u, jom on video?
P : ryte now? huh. okay2, jap i pakai tudung
L : okay i tunggu :)


......................................................................................


L : comel la u ni.
P : mane de, memandai jelah
L: lah. betullaaa.


dan perbualan ni belarutan sampai malam, beberapa hari kemudian,,

L : u, kalau i mintak no hp u, kasi tak?
P : alaa kat skype kat blh call kan.
L : alaaa boleh la boleh laaa. i bg, nanti lepas off ni u misscall i. takpun send msg kosong pun dah oke. pleasee
P : taknak la. tak paham ke?
L : alaaaa, nanti misscall tau. 01++++++++. jangan lupe misscall ! i nak off dah. ade keje. jgn lupe ye syg ! salam


dan pada malam itu, P menekan nombor hp yang diberi oleh L tadi


L : ni _____ ye. hee thk you tau bg nombor !
P : okay. i nak tido dah
L : alaaaa awal lagi la sayang. u tido lah ngn i. ok?
P : kaki i saket lah, badan i penat. kene tido awal.
L : kaki u saket? kat bahagian mane? nak i urutkan? i pandai tau urut2 ni. tapi u kene tahan lah. geli sikit kalau i urut.
P : erk? takpe takpe. k lah i nak tido, bai
L: eh jap, u.. kalau i mintak gambar u boleh?
P : tak. i tak suke kasi gambar kat laki
L : ohh yeke. takpela if macam tu. salam

..................................................................................


satu malam, L menegur P di skype


L : salam. u, i nak tgk wayang lah. u blh temankan i?
P : i kat _____ mane nak teman u pulak.
L : alaaaa i datang sane, u boleh ke tgk wayang dengan i?
P : berdua je? malam ni pun act i nak keluar, jalan jalan
L : u boleh ke bedua? alaaa lepas tgk wayang kite jalan jalan lah. nak?
P : tgk la dulu macam mane. tp kalau tak tgk wayang takleh ke?
L : alaaa i nak tgk jugak
P : u tgk la dgn kawan2 u kat KL tu. lagi best
L : i nak tgk dengan u
P : taknak lah. dahla tgk wayang malam malam.
L : bolehlaa
P : taknak, tak paham ke
L : ish papelah u ni

perbualan mereka terhenti seketika

L : u...
P : ye?
L : boleh tak?
P : taknak, tak paham ke
L : hmm u ni. tak perasan ke i tgah merajuk atau u memang tak suke pujuk lelaki yang merajuk?
P : lah, salah i ke?


....................................................................................


#apeka ini? huh ! tolonglah laki jangan buat kaum hawa macam ni. perempuan mudah mengalah tapi jangan lah buat kami lemah. and please perempuan ! jangan temakan sangat dengan kata kata lelaki yang baru je korang kenal. kay? macam macam lagi blh jadi seterusnya kalau P ikut je ape yang L suruh tu. ryte? lepas je dari tu, P malas nak layan L. malas sangat !


sory entri kali ni panjang sangat sebab bende ni betul2 tejadi dekat aku. *ade yang diedit utk myedapkan pembacaan

2 comments:

~ farhana selamat ~ said...

menyampah gle dgn lelaki yg annoying gila mcm tu..
err, sorry klo bhsa kasar bebenor..

nana banaras said...

Bahay gila nii --"